Course Detail(TECH063 : ASC-ISCA Financial Reporting Technical Forum - Future of financial reporting in the digital era)

TECH063 : ASC-ISCA Financial Reporting Technical Forum - Future of financial reporting in the digital era NEW

3.50 CPE Hours (Category 1)
Classroom


Programme Overview
 
This financial reporting technical forum discusses the future of financial reporting in the digital era. Experts from IASB, ASC and ISCA will be sharing their insights to this and taking questions from the floor. In addition, the IASB speakers will be sharing key implementation takeaways to aid preparers in their implementation of the new accounting standards. 

Programme Outline


Panel Discussion: Performance Reporting and the Digital Era
Digital companies are becoming more prominent in the economy and physical companies are becoming more digital in their operations. Are financial statements still able to appropriately capture and communicate the value of these companies? Another pertinent question that arises is on how cryptocurrencies should be accounted for. This is an excellent opportunity to hear direct from the standard setters and experts who will share their thoughts on these emerging issues.
 
Implementing IFRS 15 Revenue from Contracts with Customers and IFRS 16 Leases
2018 and 2019 are the years of major accounting changes with the new revenue standard and leases standard coming into effect. To aid preparers in their implementation of these new standards, the IASB will share how it is supporting implementation of these standards, the implementation experiences and learning points, the key implementation questions on specific aspects raised by stakeholders, and the IASB’s responses to those questions.
 
Financial Instruments with Characteristics of Equity
In June 2018, the IASB published a Discussion Paper outlining a suggested approach to improving how companies classify financial instruments they have issued as either liability or equity, and providing investors with better information about such instruments. In this presentation, the IASB will explain the background to the paper and provide an overview of the suggested approach.
 

DurationEvent
8.30 am – 9.00 am
(30 minutes)
Registration
9.00 am – 9.10 am
(10 minutes)
Welcome Address by ISCA
Mr Kon Yin Tong, President, ISCA
9.10 am – 9.25 am
(15 minutes)
Speech by IASB
Mr Hans Hoogervorst, Chairman, IASB
9.25 am – 9.40 am
(15 minutes)
Supporting Implementation of IFRS Standards
IASB Representative
9.40 am – 10.25 am
(45 minutes)
Presentation 1: Implementing IFRS 16 Leases
IASB Representative
10.25 am – 10.55 am
(30 minutes)
Tea Break
10.55 am – 11.40 am
(45 minutes)
Presentation 2: Implementing IFRS 15 Revenue from Contracts with Customers
IASB Representative
11.40 am – 12.00 pm
(20 minutes)
Presentation 3: Financial Instruments with Characteristics of Equity
IASB Representative
12.00 pm – 1.00 pm
(60 minutes)
Panel: Performance Reporting and the Digital Era
 
Panel Q&A: Questions from the floor
 
Moderator: Mr Reinhard Klemmer, Chairman, ISCA Financial Reporting Committee; Partner and Technical Head, KPMG
Panellists:
IASB Representative
ASC Representative
ISCA Representative

Training Methodology
 
Presentation style with each of the speakers taking turns to present and a panel discussion.

Organisers
 
  • Accounting Standards Council (ASC)
  • ISCA
Closing Date for Registration

1 week before programme or until full enrolment
 

Intended For

Both PAIPPs and PAIBs

Competency Mapping

Category 1 = 3.50 Hours

Schedule & Fees

Date & Time

23 Nov 2018 (9:00 AM - 1:00 PM)

Registration is closed

Programme Facilitator(s)

Team of Professional (TECH063)

Testimonial

Funding

No funding Available!

Programme Facilitator(s)


IASB SPEAKERS
Mr Hans Hoogervorst
Ms Sue Lloyd
Mr Takatsugu Ochi
Mr Jianqiao Lu
 
ASC SPEAKER
Mr Marcus Lam

ISCA SPEAKERS
Mr Kon Yin Tong
Mr Reinhard Klemmer
 


Programme Overview
 
This financial reporting technical forum discusses the future of financial reporting in the digital era. Experts from IASB, ASC and ISCA will be sharing their insights to this and taking questions from the floor. In addition, the IASB speakers will be sharing key implementation takeaways to aid preparers in their implementation of the new accounting standards. 

Programme Outline


Panel Discussion: Performance Reporting and the Digital Era
Digital companies are becoming more prominent in the economy and physical companies are becoming more digital in their operations. Are financial statements still able to appropriately capture and communicate the value of these companies? Another pertinent question that arises is on how cryptocurrencies should be accounted for. This is an excellent opportunity to hear direct from the standard setters and experts who will share their thoughts on these emerging issues.
 
Implementing IFRS 15 Revenue from Contracts with Customers and IFRS 16 Leases
2018 and 2019 are the years of major accounting changes with the new revenue standard and leases standard coming into effect. To aid preparers in their implementation of these new standards, the IASB will share how it is supporting implementation of these standards, the implementation experiences and learning points, the key implementation questions on specific aspects raised by stakeholders, and the IASB’s responses to those questions.
 
Financial Instruments with Characteristics of Equity
In June 2018, the IASB published a Discussion Paper outlining a suggested approach to improving how companies classify financial instruments they have issued as either liability or equity, and providing investors with better information about such instruments. In this presentation, the IASB will explain the background to the paper and provide an overview of the suggested approach.
 

DurationEvent
8.30 am – 9.00 am
(30 minutes)
Registration
9.00 am – 9.10 am
(10 minutes)
Welcome Address by ISCA
Mr Kon Yin Tong, President, ISCA
9.10 am – 9.25 am
(15 minutes)
Speech by IASB
Mr Hans Hoogervorst, Chairman, IASB
9.25 am – 9.40 am
(15 minutes)
Supporting Implementation of IFRS Standards
IASB Representative
9.40 am – 10.25 am
(45 minutes)
Presentation 1: Implementing IFRS 16 Leases
IASB Representative
10.25 am – 10.55 am
(30 minutes)
Tea Break
10.55 am – 11.40 am
(45 minutes)
Presentation 2: Implementing IFRS 15 Revenue from Contracts with Customers
IASB Representative
11.40 am – 12.00 pm
(20 minutes)
Presentation 3: Financial Instruments with Characteristics of Equity
IASB Representative
12.00 pm – 1.00 pm
(60 minutes)
Panel: Performance Reporting and the Digital Era
 
Panel Q&A: Questions from the floor
 
Moderator: Mr Reinhard Klemmer, Chairman, ISCA Financial Reporting Committee; Partner and Technical Head, KPMG
Panellists:
IASB Representative
ASC Representative
ISCA Representative

Training Methodology
 
Presentation style with each of the speakers taking turns to present and a panel discussion.

Organisers
 
  • Accounting Standards Council (ASC)
  • ISCA
Closing Date for Registration

1 week before programme or until full enrolment
 

Intended For

Both PAIPPs and PAIBs

Competency Mapping

Category 1 = 3.50 Hours

Programme Facilitator(s)

IASB SPEAKERS
Mr Hans Hoogervorst
Ms Sue Lloyd
Mr Takatsugu Ochi
Mr Jianqiao Lu
 
ASC SPEAKER
Mr Marcus Lam

ISCA SPEAKERS
Mr Kon Yin Tong
Mr Reinhard Klemmer
 

Upcoming Schedule

Registration is closed

Date & Time

23 Nov 2018 (9:00 AM - 1:00 PM)

Fee (inclusive of GST)

For Members: $ 149.80
For Non-Members: $ 176.55

Programme Facilitator(s)

Team of Professional (TECH063)

Venue

SGX Centre 1, 2 Shenton Way
SGX Auditorium (Level 2)
Singapore 068804